Duurzaamheid

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame wereld. Hierom dagen wij onszelf uit om zo duurzaam mogelijk te kweken, zonder hierbij in te leveren op de kwaliteit van de planten.

Wij vangen regenwater op in onze bassins om dit te gebruiken als gietwater voor de planten. Daarnaast recirculeren wij het water dat wij in de kas gebruiken met een recirculatiesysteem. Hierin wordt het gebruikte water in de kas gereinigd doormiddel van een filter en Ultra Violet licht. Hierdoor kunnen wij het water dat in de kwekerij gebruikt wordt hergebruiken en hoeven wij voor onze teelt geen aanspraak te maken op het drinkwater. Wij vangen regenwater op in onze bassins om dit te gebruiken als gietwater voor de planten. Daarnaast recirculeren wij het water dat wij in de kas gebruiken met een recirculatiesysteem. Hierin wordt het gebruikte water in de kas gereinigd doormiddel van een filter en Ultra Violet licht. Hierdoor kunnen wij het water dat in de kwekerij gebruikt wordt hergebruiken en hoeven wij voor onze teelt geen aanspraak te maken op het drinkwater.
Sinds 2021 zijn wij bij het telen van de Medinilla’s volledig overgegaan 100% gerecyclede en recyclebare potten. Hiermee dragen wij bij aan de transitie naar een circulaire economie zonder afval en het verspillen van grondstoffen. Sinds 2021 zijn wij bij het telen van de Medinilla’s volledig overgegaan 100% gerecyclede en recyclebare potten. Hiermee dragen wij bij aan de transitie naar een circulaire economie zonder afval en het verspillen van grondstoffen.
Vanaf 2018 nemen wij deel aan de Warmtecoöperatie Polanen. Door mee te doen aan dit aardwarmte project rekenen wij er op in 2024 onze kas te kunnen verwarmen door middel van aardwarmte. Hierdoor zal onze kwekerij in 2024 geen CO2 meer uitstoten. Vanaf 2018 nemen wij deel aan de Warmtecoöperatie Polanen. Door mee te doen aan dit aardwarmte project rekenen wij er op in 2024 onze kas te kunnen verwarmen door middel van aardwarmte. Hierdoor zal onze kwekerij in 2024 geen CO2 meer uitstoten.
Wij maken maximaal gebruik van biologische gewasbescherming. Dit doen wij door natuurlijke vijanden van ziektes en plagen in te zetten om ziektes en plagen te voorkomen en te bestrijden. Hiermee proberen wij het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen tot het minimum te beperken. Hierdoor zijn onze Medinilla’s gegarandeerd vrij van ziektes en plagen zonder bij de bestrijding hiervan het milieu aan te tasten. Wij maken maximaal gebruik van biologische gewasbescherming. Dit doen wij door natuurlijke vijanden van ziektes en plagen in te zetten om ziektes en plagen te voorkomen en te bestrijden. Hiermee proberen wij het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen tot het minimum te beperken. Hierdoor zijn onze Medinilla’s gegarandeerd vrij van ziektes en plagen zonder bij de bestrijding hiervan het milieu aan te tasten.