Assortiment

Kwekerij Atlantis produceert al ruim 40 jaar met passie de allerbeste kwaliteit Medinilla’s. Om die reden hebben wij ons eigen veredelingsprogramma opgezet. Hieruit zijn beter houdbare en nog excentriekere Medinilla’s naar voren gekomen. Zo zijn de Medinilla Dolce Vita en de Medinilla Dolce Rossa langer houdbaar en gemakkelijker te verzorgen. Daarnaast hebben beide soorten extra grote bloemtrossen, vol met bloemen en schutbladeren. Beide soorten bloeien minimaal 14 tot 18 weken. Daarnaast zijn beide soorten ook in de wintermaanden goed houdbaar. Waar de Medinilla Magnifica in de wintermaanden haar bloemtrossen laat vallen, bent u bij de Medinilla Dolce Vita en Medinilla Dolce Rossa ook in de wintermaanden zeker van een uitbundige bloei. Middels het veredelingsprogramma blijven we nieuwe soorten ontwikkelen. Hier is veel geduld bij nodig. Voordat een nieuw Medinilla soort op de markt wordt gebracht, wordt het soort eerst 7 jaar uitgebreid getest. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat deze speciale Medinilla soorten ook van de best mogelijke kwaliteit zijn. Hiermee kunt u er altijd zeker van zijn dat u een top product in huist haalt.

Medinilla Magnifica

De Medinilla Magnifica is het eerste Medinilla soort dat door Kwekerij Atlantis geproduceerd werd. Dit is daarmee de eerste Medinilla die voor de wereldmarkt op een professionele manier in productie is gebracht. De Medinilla Magnifica kenmerkt zich door haar licht roze en hangende bloemen en feminiene vormen. Het is een exotische en sierlijke verschijning waarmee u 8 tot 12 weken van haar opvallende bloemen kan genieten.

De Medinilla magnifica is leverbaar van week 1 tot en met week 44 onder het Chef Fleur label.

Van week 45 tot en met week 52 houden we met dit soort een winterstop. In deze donkere weken kunnen we de uitbloei van het soort magnifica namelijk niet garanderen.

De Medinilla Magnifica is leverbaar in potmaat 14, 17 en 30. Hierbij hebben zijn verschillende knopsorteringen leverbaar.

Sfeerfoto - Magnifica-80
Medinlla Magnifica Super -80

Medinilla Magnifica

Super

30cm

Medinilla Magnifica Chef Fleur -80

Medinilla Magnifica

Chef Fleur

17cm

Medinilla Magnifica Standaard -80

Medinilla Magnifica

Standaard

17cm

Medinilla Dolce Vita

De Medinilla Dolce vita is het eerste succes uit onze Medinilla veredeling. De Medinilla Dolce Vita kenmerkt zich door haar grote bloemtrossen. Deze bloemtrossen bestaan uit vele kleine diamant-vormige bloemen en vele schutbladeren. De bloemtrossen blijven u verrassen en bloeien erg lang, waardoor u minimaal 14 tot wel 18 weken kunt genieten van haar prachtige bloei. De Dolce Vita heeft haar naam te danken aan de langdurig een prachtige bloei, waarmee ze ieder interieur verfraaid. Daarbij is de Medinilla Dolce Vita een dankbare plant; ze is makkelijk in verzorging, ze is sterker dan de bekende Medinilla Magnifica en ze bloeit langer; minimaal 14-18 weken.

De Medinilla Dolce Vita is door haar verbeterde houdbaarheid jaarrond leverbaar, doordat we ook in de wintermaanden garant kunnen staan voor een prachtige uitbloei van de uitbundige bloemtrossen.

De Medinilla Dolce Vita is leverbaar in potmaat 17 en 30. Hierbij zijn verschillende knopsorteringen leverbaar.

Sfeerfoto - Dolce Vita -80
Medinlla Dolce Vita Super-80

Medinilla Dolce Vita

Super

30cm

Medinilla Dolce Vita Chef Fleur-80

Medinilla Dolce Vita

Chef Fleur

17cm

Medinilla Dolce Vita Standaard-80

Medinilla Dolce Vita

Standaard

17cm

Medinilla Piccolini

De Medinilla Piccolini is het verbeterde zusje van de Medinilla Magnifica welke geboren is uit ons veredelingsprogramma. Het verschil tussen de Medinilla Piccolini en de Medinilla magnifica is dat de Piccolini beter houdbaar is dan de Medinilla magnifica. Ze is is minder kritisch op de hoeveelheid licht en bloeit langer; minimaal 12 – 16 weken. Daarnaast is de Medinilla compacter, waardoor ze minder ruimte in beslag neemt. De Medinilla Piccolini is leverbaar in een 14 cm pot. Hierbij zijn verschillende knopsorteringen leverbaar.

Sfeerfoto - Piccolini-80
Medinilla Piccolini Chef Fleur -80

Medinilla Piccolini

Chef Fleur

14cm
Leverbaar met keramiek

Medinilla Piccolini Standaard-80

Medinilla Piccolini

Standaard

14cm
Leverbaar met keramiek

Medinlla Piccolini Super -80

Keramiek

Medinilla Dolce Rossa

Binnenkort leverbaar,
exclusief voor vaste klanten.

De Medinilla Dolce Rossa is de derde succesvolle Medinilla uit onze veredeling. Deze schoonheid kenmerkt zich door haar grote rode bloemtrossen die bestaan uit vele kleine diamant-vormige bloemen en vele schutbladeren. De Medinilla Dolce Rossa is makkelijk te verzorgen, en lang en goed houdbaar. Ook in de wintermaanden is de Medinilla Dolce Rossa goed houdbaar in tegenstelling tot de Medinilla Magnifica. De Medinilla Dolce Rossa verblijd u minimaal 14 weken met haar verrassende bloemenpracht, die zich ontwikkeld van bloemknop, tot een oase aan rode bloemen en schutbladeren. Daarnaast blijven de bloemstelen korter, waardoor de bloementrossen nog meer tot hun recht komen en niet onder de pot uitkomen.

Doordat de Medinilla Dolce Rossa ook in de wintermaanden haar uitbundige bloemtrossen goed uit laat komen, kunnen we jaarrond een uitstekende uitbloei garanderen. Hierdoor kunt u het gehele jaar genieten van de bloemenpracht van de Dolce Rossa en is de Medinilla Dolce Rossa jaarrond leverbaar.

De Medinilla Dolce Vita is leverbaar in potmaat 17. Hierbij zijn verschillende knopsorteringen leverbaar.

Medinilla-Dolce-Rossa

Bloeistadia

De Medinilla kan geleverd worden in verschillende stadia’s. Stadium 1 tot en met vier. Hieronder ziet u de stadia’s waarin de Medinilla’s geleverd worden.

rijpheidsstadia Dolce vita grijs
rijpheids stadium magnifica