Het bedrijf

De Medinilla is al meer dan 40 jaar verkrijgbaar in Europa. Kwekerij Atlantis is de eerste professionele Medinilla-kweker ter wereld. Inmiddels is het de derde generatie van onze familie die de beste Medinilla’s voor u produceert, wij blijven ons continue ontwikkelen op het gebied van distributie en het optimaliseren van de teelt.

Het bedrijf

De organisatie

Kwekerij Atlantis is de Medinilla specialist en de nummer één in de wereld op het gebied van veredeling, vermeerdering en opkweek van de Medinilla. Ons succes zit hem in de passie voor planten, in het bijzonder voor de Medinilla. Deze passie uit zich in de perfecte kwaliteit. Deze kwaliteit komt voort uit de zorg en inspanning die er in het telen van de plant gestoken wordt.

Om te kunnen voorzien in constante hoge kwaliteit en optimale beschikbaarheid streven wij naar optimale teeltomstandigheden. Deze worden gerealiseerd door middel van de aanwezige kennis en technologie die wij in de laatste 40 jaar hebben opgebouwd.

Onze inspanningen in combinatie met de aanwezige kennis en ervaring zijn de kernfactoren die de hoge kwaliteitsstandaarden van Kwekerij Atlantis mogelijk maken.

Het bedrijf

Kwaliteit

De Medinilla Dolce Vita, Piccolini en Dolce Rossa zijn jaarrond leverbaar en door heel Europa te verkrijgen. De Medinilla magnifica is alleen van week 1 tot en met week 44 leverbaar, zodat we u de juiste kwaliteit kunnen garanderen. Al onze producten worden afgezet via een breed netwerk van exporteurs en handelaren. De afnemers kunnen op verschillende manieren hun bestelling doorgeven. Dit kan via de telefoon, e-mail en via de diverse aanbod platformen die de sierteelt rijk is.

Door korte transportlijnen en de drie aflevermomenten zorgen wij voor tijdige levering en een hoge mate van flexibiliteit. Hierdoor kunt u als exporteur de dag van bestelling nog beleverd worden.

Voordat de plant afgeleverd wordt, is er altijd een laatste kwaliteitscontrole. De bestelling zal niet worden afgestuurd voordat deze geheel aan onze kwaliteitsnormen voldoet. Hierbij wordt gelet op kwaliteit, rijpheid, aantal knoppen, fust en eventueel speciale toevoegingen als stickers of eigen labels van (de klant van) de exporteur. Na de laatste controle worden de planten verpakt voor transport op de manier die de afnemer wenst.

Het bedrijf

Medinilla specialist

Ons bedrijf is in 1982 opgericht door Rob Scheffers. In deze afgelopen 40 jaar hebben wij veel verschillende planten gekweekt. Hierdoor hebben wij veel teeltkennis opgedaan. Echter is er één plant die het hart veroverd heeft bij de familie Scheffers, namelijk de Medinilla. De passie voor en de teelt van de Medinilla heeft Rob Scheffers van zijn vader overgenomen en is van Rob weer overgebracht op zijn kinderen. Hierdoor heeft de Familie Scheffers de kennis en ervaring in de Medinilla al meer dan 40 jaar in zijn bezit. Rob Scheffers en zijn dochter Marjolein zijn ook meerdere malen naar de Filipijnen afgereisd met als doel de optimale teeltomstandigheden te kunnen bepalen en de teelt steeds meer te verbeteren en optimaliseren. Hier bevindt de Medinilla zich namelijk in haar natuurlijke omstandigheden. Met al deze kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat u thuis kunt genieten van de beste en mooiste Medinilla’s.

Uit de liefde voor de Medinilla, is in 2003 ons veredelingsprogramma voortgekomen. Doordat Rob bekend staat als de Medinilla expert, heeft hij contact met verschillende andere Medinilla liefhebbers en wetenschappers die onderzoek doen naar de Medinilla. Met behulp van deze mensen heeft Rob een brede collectie aan Medinilla soorten op weten te zetten. Hieruit is in 2003 het veredelingsprogramma ontstaan. Marjolein Scheffers is het veredelingsprogramma gestart, met als doel u te kunnen verblijden met een breder assortiment Medinilla’s; betere houdbaarheid, langere bloeiduur en een variatie in bloemkleuren en vormen. Tot op heden zijn er 3 soorten succesvol door het testprogramma gekomen; de Medinilla Dolce Vita en de Medinilla Piccolini en de Medinilla Dolce Rossa